Toitumine ja tervisekäitumine

  • Liis Kambek
Keywords: terviseuuring 2006, tervisekäitumine, toitumisharjumused, köögi- ja puuviljade tarbimine, eelistatav rasvaine, eelistatav soolatüüp

Abstract

Südamesõbraliku toitumise indikaatoritena jälgitakse Eestis värske puu- ja köögivilja tarbimise sagedust ning eelistatud rasvaine ja soola tüüpi toiduvalmistamisel. Kõiki neid tarbimise harjumusi hinnati 2006. aastal korraldatud terviseuuringus. Osalenud jagunesid tervisekäitumise indeksi põhjal tervist hoidva, neutraalse ja tervist kahjustava käitumistüübiga inimesteks. Tervist hoidva käitumisega inimeste toitumine oli tasakaalustatud ja südamesõbraliku toitumise põhimõtetega rohkem kooskõlas kui tervist kahjustava käitumisega inimestel. Tulevased toitumisalased sekkumistegevused tuleb eelkõige suunata tervist kahjustava käitumisega meestele. Eesti Arst 2008; 88(Lisa2):43−49
Published
2008-01-01
How to Cite
Kambek, L. (2008). Toitumine ja tervisekäitumine . Eesti Arst. https://doi.org/10.15157/ea.v0i0.10449
Issue
Section
LISA