Pika ahelaga rasvhapped enneaegsete ja ajaliste vastsündinute emade rinnapiimas

Main Article Content

Anne Antson
Anne Ormisson
Enno Mõttus
Heli Grünberg
Pille Kool
Sirje Kuusik

Abstract

Toidu rasvasisaldus ja kvaliteet mõjutab areneva organismi struktuuri ning talitlust. Rasvhapete kliiniline tähtsus tuleneb nende osalusest metaboolsetes protsessides, nende defitsiit või liig toidus võib metaboolseid protsesse häirida. Eestis ei ole uuritud rasvhapete sisaldust vastsündinute toidus – emade rinnapiimas. Artiklis on käsitletud enneaegsete ja ajaliste vastsündinute emade ternes- ja küpse rinnapiima rasvhapete, sealjuures pika ahelaga polüküllastamata rasvhapete sisaldust ning nende seost ema toiduga.


Eesti Arst 2003; 82 (8): 532–539

Downloads

Download data is not yet available.

Article Details

How to Cite
Antson, A., Ormisson, A., Mõttus, E., Grünberg, H., Kool, P., & Kuusik, S. (2003). Pika ahelaga rasvhapped enneaegsete ja ajaliste vastsündinute emade rinnapiimas . Eesti Arst. https://doi.org/10.15157/ea.v0i0.9493
Section
UURIMUS

Most read articles by the same author(s)

1 2 > >>