Pika ahelaga rasvhapped enneaegsete ja ajaliste vastsündinute emade rinnapiimas

Anne Antson, Anne Ormisson, Enno Mõttus, Heli Grünberg, Pille Kool, Sirje Kuusik

Abstract


Toidu rasvasisaldus ja kvaliteet mõjutab areneva organismi struktuuri ning talitlust. Rasvhapete kliiniline tähtsus tuleneb nende osalusest metaboolsetes protsessides, nende defitsiit või liig toidus võib metaboolseid protsesse häirida. Eestis ei ole uuritud rasvhapete sisaldust vastsündinute toidus – emade rinnapiimas. Artiklis on käsitletud enneaegsete ja ajaliste vastsündinute emade ternes- ja küpse rinnapiima rasvhapete, sealjuures pika ahelaga polüküllastamata rasvhapete sisaldust ning nende seost ema toiduga.


Eesti Arst 2003; 82 (8): 532–539

Keywords


polüküllastamata rasvhapped, rasvhapped, rinnapiim, ternespiim, ajalised ja enneaegsed vastsündinud

Full Text:

PDF


DOI: https://doi.org/10.15157/ea.v0i0.9493

Refbacks

  • There are currently no refbacks.