Püsivate orgaaniliste ühendite sisaldus Eesti võis

Ott Roots 

Abstract


Inimese tervise seisukohalt on püsivate orgaaniliste ühendite (POÜ) sisaldus inimeste toidus ohtlik. POÜd võivad olla kantserogeensed, põhjustada porfüüriat ja hormonaalse tasakaalu häireid, samuti pidurdada organismi immuunvastust. Arvatakse, et inimesed saavad 41,6% POÜdest kalast; 27,7% piimatoodetest; 11,3% rasvadest; 10,4% lihast; 6,8% puu- ja juurviljadest jne (1). Eestis puuduvad siiani POÜde piirnormid võis.


Eesti Arst 2003; 82 (2): 98–101

Keywords


polüklorobifenüülid, kloororgaanilised pestitsiidid, toit, või, Euroopa, Eesti

Full Text:

PDF


DOI: https://doi.org/10.15157/ea.v0i0.9581

Refbacks

  • There are currently no refbacks.