Püsivate orgaaniliste ühendite sisaldus Eesti võis

Main Article Content

Ott Roots 

Abstract

Inimese tervise seisukohalt on püsivate orgaaniliste ühendite (POÜ) sisaldus inimeste toidus ohtlik. POÜd võivad olla kantserogeensed, põhjustada porfüüriat ja hormonaalse tasakaalu häireid, samuti pidurdada organismi immuunvastust. Arvatakse, et inimesed saavad 41,6% POÜdest kalast; 27,7% piimatoodetest; 11,3% rasvadest; 10,4% lihast; 6,8% puu- ja juurviljadest jne (1). Eestis puuduvad siiani POÜde piirnormid võis.


Eesti Arst 2003; 82 (2): 98–101

Downloads

Download data is not yet available.

Article Details

How to Cite
Roots , O. (2003). Püsivate orgaaniliste ühendite sisaldus Eesti võis . Eesti Arst. https://doi.org/10.15157/ea.v0i0.9581
Section
UURIMUS