Pika ahelaga rasvhapped enneaegsete ja ajaliste vastsündinute emade rinnapiimas

Authors

  • Anne Antson
  • Anne Ormisson
  • Enno Mõttus
  • Heli Grünberg
  • Pille Kool
  • Sirje Kuusik

DOI:

https://doi.org/10.15157/ea.v0i0.9493

Keywords:

polüküllastamata rasvhapped, rasvhapped, rinnapiim, ternespiim, ajalised ja enneaegsed vastsündinud

Abstract

Toidu rasvasisaldus ja kvaliteet mõjutab areneva organismi struktuuri ning talitlust. Rasvhapete kliiniline tähtsus tuleneb nende osalusest metaboolsetes protsessides, nende defitsiit või liig toidus võib metaboolseid protsesse häirida. Eestis ei ole uuritud rasvhapete sisaldust vastsündinute toidus – emade rinnapiimas. Artiklis on käsitletud enneaegsete ja ajaliste vastsündinute emade ternes- ja küpse rinnapiima rasvhapete, sealjuures pika ahelaga polüküllastamata rasvhapete sisaldust ning nende seost ema toiduga. Eesti Arst 2003; 82 (8): 532–539

Downloads

Download data is not yet available.

Downloads

Published

2003-08-01

How to Cite

Antson, A., Ormisson, A., Mõttus, E., Grünberg, H., Kool, P., & Kuusik, S. (2003). Pika ahelaga rasvhapped enneaegsete ja ajaliste vastsündinute emade rinnapiimas . Eesti Arst. https://doi.org/10.15157/ea.v0i0.9493

Issue

Section

UURIMUS