Püsivate orgaaniliste ühendite sisaldus Eesti võis

Authors

  • Ott Roots 

DOI:

https://doi.org/10.15157/ea.v0i0.9581

Keywords:

polüklorobifenüülid, kloororgaanilised pestitsiidid, toit, või, Euroopa, Eesti

Abstract

Inimese tervise seisukohalt on püsivate orgaaniliste ühendite (POÜ) sisaldus inimeste toidus ohtlik. POÜd võivad olla kantserogeensed, põhjustada porfüüriat ja hormonaalse tasakaalu häireid, samuti pidurdada organismi immuunvastust. Arvatakse, et inimesed saavad 41,6% POÜdest kalast; 27,7% piimatoodetest; 11,3% rasvadest; 10,4% lihast; 6,8% puu- ja juurviljadest jne (1). Eestis puuduvad siiani POÜde piirnormid võis. Eesti Arst 2003; 82 (2): 98–101

Downloads

Download data is not yet available.

Downloads

Published

2003-02-01

How to Cite

Roots , O. (2003). Püsivate orgaaniliste ühendite sisaldus Eesti võis . Eesti Arst. https://doi.org/10.15157/ea.v0i0.9581

Issue

Section

UURIMUS