NorBaGreen uuring: tervisliku toitumise indikaatoritena käsitletavate toidurühmade tarbimine Eestis

  • Sirje Vaask
Keywords: tervislik toitumine, tarbimisharjumused, toidusoovitused

Abstract

Puu- ja köögiviljade, marjade, leiva ja kala tarbimist on rahvusvahelised eksperdid soovitanud jälgida kui tervisliku toitumise indikaatoreid. NorBaGreen projekti eesmärgiks oli saada võrreldavad andmed Põhja- ja Baltimaade tervisliku toitumise indikaatoritena käsitletavate toidurühmade tarbimissageduse kohta ning töötada välja valideeritud metoodika tarbimise seireks. Igast riigist osales ligikaudu tuhat täiskasvanut vanuses 15–74 aastat. Võrreldes varasemate uuringutega on Eesti inimeste toitumine muutunud tervislikumaks, eelkõige kõrgema hariduse ja suurema sissetulekuga inimeste hulgas. Eesti Arst 2004; 83 (12): 811–816

Downloads

Download data is not yet available.
Published
2004-12-01
How to Cite
Vaask, S. (2004). NorBaGreen uuring: tervisliku toitumise indikaatoritena käsitletavate toidurühmade tarbimine Eestis . Eesti Arst. https://doi.org/10.15157/ea.v0i0.9614
Section
UURIMUS