Rohkem tähelepanu hüdrogeenitud rasvale toidus!
DOI:
https://doi.org/10.15157/ea.v0i0.9940Keywords:
hüdrogeenitud rasvad, n-3, n-6 ja transrasvhappedAbstract
Lühiülevaates on käsitletud meie toidurasvades leiduvaid rasvhappeid, nende rolle inim organismis ja muutumisi töötlemise käigus. Üle poole sajandi on ülistatud margariini, viimasel ajal ka hüdrogeenitud rasvade tervislikkust, sest nad tehakse taimeõlidest. Milline on aga tegelikkus? Alles viimasel ajal on ilmunud artikleid, kus püütakse selgitada margariinis ja hüdrogeenitud rasvades leiduvate transrasvhapete mõju tervisele. Eesti Arst 2006; 85 (11): 752–756Downloads
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Pärast artikli avaldamist Eesti Arsti paber- või elektroonilises versioonis lähevad sellega seotud varalised õigused kooskõlas Eesti ja rahvusvaheliste autoriõiguse põhimõtetega üle ajakirjale. Kokkuleppe kohaselt kuuluvad uuringuartiklite, ülevaadete ja haigusjuhtude varalised õigused Eesti Arstide Liidule ning teiste Eesti Arstis avaldatud materjalide varalised õigused nii Eesti Arstide Liidule kui ka ajakirja välja andvale osaühingule Celsius Healthcare. Ajakiri sõlmib iga autoriga õiguste ülemineku kohta kirjaliku kokkuleppe. Kui avaldatud artikli koopiat kasutatakse mittetulunduslikul eesmärgil, näiteks õppetöös või lisatakse see väitekirja, siis ei ole kirjastajalt selle kasutusloa küsimine tarvilik. Kui autorid on kasutanud oma töödes mujal avaldatud materjali (fotod, joonised jms), siis tuleb selle Eesti Arstis avaldamiseks saada luba materjali kasutusõiguse omanikult.
Algupäraste uuringute, ülevaate- ja koolitusartiklite ning haigusjuhtude kirjelduste autorid peavad oma kaastöös alati esitama võimaliku huvikonflikti deklaratsiooni. Muud tüüpi kaastööde korral võib ajakirja toimetus seda autoritelt täiendavalt küsida ja avaldamisel artiklile lisada.
Avaldamisel lisatakse artiklile selle esmase toimetusse saabumise, avaldamisotsuse ja internetis avaldamise kuupäev.