Rohkem tähelepanu hüdrogeenitud rasvale toidus!

  • Tiiu Vihalemm
Keywords: hüdrogeenitud rasvad, n-3, n-6 ja transrasvhapped

Abstract

Lühiülevaates on käsitletud meie toidurasvades leiduvaid rasvhappeid, nende rolle inim organismis ja muutumisi töötlemise käigus. Üle poole sajandi on ülistatud margariini, viimasel ajal ka hüdrogeenitud rasvade tervislikkust, sest nad tehakse taimeõlidest. Milline on aga tegelikkus? Alles viimasel ajal on ilmunud artikleid, kus püütakse selgitada margariinis ja hüdrogeenitud rasvades leiduvate transrasvhapete mõju tervisele. Eesti Arst 2006; 85 (11): 752–756

Downloads

Download data is not yet available.
Published
2006-11-01
How to Cite
Vihalemm, T. (2006). Rohkem tähelepanu hüdrogeenitud rasvale toidus! . Eesti Arst. https://doi.org/10.15157/ea.v0i0.9940
Section
ÜLEVAADE