Kasvuhormoonravi mõju lõplikule kehapikkusele üsasisese kasvupeetusega lastel - Kivistik, Paula Ann; Tillmann, Vallo (Eesti Arst, 2025)
Kasvuhormoonravi üheks näidustuseks on kasvuhäire üsasisese kasvupeetusega sündinud lastel, kes ei ole neljandaks või hilisemaks eluaastaks eakaaslastele järele kasvanud. Eesti lasteendokrinoloogide kliiniline kogemus näitab, et sellise näidustusega ravi saavate laste arv Eestis on eeldatavast oluliselt väiksem. Artikli eesmärk on anda ülevaade kasvuhormoonravi näidustustest, efektiivsusest ja ohutusest üsasisese kasvupeetusega sündinud kasvuhäirega lastel.