Luuvalu lapsel: lihtne “kasvuvalu” või pahaloomulise haiguse esimene tunnus? - Einre, Lauri; Märtson, Matis; Härma, Tiit (Eesti Arst, 2002)
Luuvalu on lastel väga levinud. Sümptomite kompleks, mida kirjeldatakse “kasvuvaluna”, esineb erinevate autorite andmetel isegi kuni pooltel kasvueas lastest (1). Sellised lapsed lähevad tavaliselt väsitava päeva järel voodisse, kuid ärkavad sääre- või reiepiirkonna valu tõttu. Valu läheb üle kas iseenesest või masseerides. Hommikul ärgates on laps täiesti terve, ei lonka ning arstlik läbivaatus ei tuvastata kõrvalekaldeid. Eesti Arst 2002; 81 (11): 731–734