Glükagonoomi sündroom - Kivimägi, Kersti; Rudenko, Pille (Eesti Arst, 2002)
Glükagonoom on harva esinev kasvaja, mis lähtub kõhunäärme α α α α α-rakkudest ja sekreteerib glükagooni. Erinevate haigustunnuste seas on iseloomulikuks sümptomiks nahal esinev nekrolüütiline migreeruv erüteem. Kuigi aeglase kuluga, on glükagonoom üle 70% juhtudest maliigne. Kirjeldatud haigusjuhu diagnoosimine oli raskendatud; metastaseerunud kasvaja olemust aitas täpsustada somatostatiiniretseptorite stsintigraafia. Eesti Arst 2002; 81 (10): 669–674