Metastaatilise neeruvähi süsteemne ravi - Padrik, Peeter (Eesti Arst, 2002)
Eestis on neeruvähk suhteliselt sage pahaloomuline kasvaja, millesse haigestumine o kasvutendentsiga. Haiguse väljaravimise tõenäosus sõltub haiguse staadiumist ja kasva disseminatsiooni ulatusest. Metastaaside esinemine juba kasvaja diagnoosimisel või nend kujunemine pärast tuumornefrektoomiat halvendavad oluliselt prognoosi. Patsientide elue pikendamiseks otsitakse aktiivselt neeruvähi süsteemse ravi uusi võimalusi. Artiklis on antud ülevaad süsteemse ravi arengust ja hetkeseisust kaugelearenenud neeruvähi korral.