Latsidipiin arteriaalse hüpertensiooni ravis: kirjanduse ülevaade ja kasutamiskogemused Eesti raviasutustes - Graf, Aita; Stern, Aleksander; Meresmaa, Heljo; Pšenitšnikov, Igor; Taaler, Olga; Laan, Pille; Larina, Svetlana; Piik, Tiia; Siim, Tiiu (Eesti Arst, 2002)
Arteriaalse hüpertensiooni (AH) all kannatavate haigete pikaajaliseks raviks kasutatakse tänapäeval mitut gruppi ravimpreparaate. AH ravi esimese valiku preparaatideks, mis sobivad nii mono- kui ka kombineeritud teraapiaks, peetakse diureetikume, α α α α α- ja β β β β β-blokaatoreid, AKE inhibiitoreid, AT1-retseptorite ja kaltsiumiantagoniste. Artiklis on käsitletud kaltsiumiantagonistide kolme põlvkonna preparaatide antihüpertensiivse toime iseärasusi ning lähemalt kolmanda põlvkonna preparaadi latsidipiini omadusi ja kasutamise kogemusi.