Väikelaste ortodontilise ravi efektiivsusest standardsete raviaparaatidega - Tõniste, Maarja; Varul, Raul; Nõmmela, Rita (Eesti Arst, 2003)
Väikelaste ortodontiliseks raviks on loodud standardne aparaat Interrim”G”Retainer (firma Ortho-Tain, USA), mis on näidustatud mitmete anomaaliate raviks nagu sügav kattumine, sagitaalne lahi, hammaste kuhjumine, ruumi ülejääk, hammaste pöörded. Aparaadi efektiivsuse uuringul osutus raviaparaati kasutanud laste hambakaare laienemine intensiivsemaks. Raviaparaat sobis ka kontakti saamiseks pelglike lastega, halbade harjumuste võõrutamiseks, valikuvõimalusena lastele, kes ei soovinud kasutada individuaalset aparaati ööpäev ringi, ning tänu soodsale hinnale.