Viirusnakkuste laboratoorse diagnoosimise üldised põhimõtted - Subi, Kiira (Eesti Arst, 2003)
Tehnoloogia kiire areng ja uute viiruste avastamine on tinginud üha uute laboratoorse diagnoosimise käsiraamatute või kordustrükkide väljaandmise. Samal ajal pole aga viirusnakkuste laboratoorse diagnoosimise põhimõtted oluliselt muutunud, seetõttu kiputakse neid vähe käsitlema või hoopiski unustama (1). Tuleb arvestada, et tehnoloogial põhinevad diagnoosimismeetodid ei anna otseselt diagnoosi, vaid viirusnakkusele viitavaid näitajaid, mille tõlgendamise tulemusena alles sünnib diagnoos. Artikkel ongi mõeldud viirusnakkuste laboratoorse diagnoosimise põhimõtete tutvustamiseks või meenutamiseks.