Pika ahelaga rasvhapped enneaegsete ja ajaliste vastsündinute emade rinnapiimas - Antson, Anne; Ormisson, Anne; Mõttus, Enno; Grünberg, Heli; Kool, Pille; Kuusik, Sirje (Eesti Arst, 2003)
Toidu rasvasisaldus ja kvaliteet mõjutab areneva organismi struktuuri ning talitlust. Rasvhapete kliiniline tähtsus tuleneb nende osalusest metaboolsetes protsessides, nende defitsiit või liig toidus võib metaboolseid protsesse häirida. Eestis ei ole uuritud rasvhapete sisaldust vastsündinute toidus – emade rinnapiimas. Artiklis on käsitletud enneaegsete ja ajaliste vastsündinute emade ternes- ja küpse rinnapiima rasvhapete, sealjuures pika ahelaga polüküllastamata rasvhapete sisaldust ning nende seost ema toiduga. Eesti Arst 2003; 82 (8): 532–539