Aspiriin südame-veresoonkonnahaiguste sekundaarses preventsioonis - Teesalu, Rein; Ristimäe, Tiina (Eesti Arst, 2003)
Aspiriini antiagregatiivne toime on seotud tema võimega mõjutada tsükliliste prostanoidide ja teiste prostaglandiinide biosünteesi. Lisaks sellele on aspiriinil ka antioksüdatiivsed ja põletikuvastased omadused. Aspiriin pidurdab ateroskleroosi arengut ning parandab endoteeli funktsiooni aterosklerootilises veresoones. Südamelihase infarkti põdemise järel on 15–20% haigetel risk järgneva 2–5 a jooksul surra või haigestuda korduvasse infarkti. Aspiriin annuses 81–325 mg päevas on efektiivne südame isheemiatõvega haigetel vältimaks sekundaarseid tromboemboolseid tüsistusi. Eesti Arst 2003; 82 (8): 561–566