(untitled) (Eesti Arst, 2003)
Tadalafiil on guanosiinmonofosfaadi (cGMP) toimet blokeeriva 5. tüüpi fosfodiesteraasi (PDE5) selektiivne inhibiitor. Seksuaalse erutuse korral CGMP toimel lõõgastub kavernooskeha silelihastik ja selle tulemusel peenis täitub verega (erektsioon). Seega, tadalafiil soodustab erektsiooni püsimist, kuid ei toimi seksuaalse stimulatsiooni puudumisel.