Küüneseenhaigusesse haigestumise sagedus Eestis - Silm, Helgi; Järv, Helle; Kingo, Külli; Karelson, Maire; Naaber, Paul (Eesti Arst, 2003)
Vaatamata seenhaiguste ulatuslikule levikule jääb küünte seenkahjustus sageli tähelepanuta ning seega ka haigus ravimata. Viimastel aastatel Lääne- Euroopas tehtud epidemioloogilised uuringud on näidanud, et 2,6–8,4% eurooplastest põeb varbaküünte seenhaigust (1–4). Dermatoloogilisest patsientuurist moodustavad onühhomükoosi põdevad haiged 23%. Patsiendid suhtuvad sageli küüneplaadi seenkahjustusse kui kosmeetilisse defekti ja ei teadvusta, et tegemist on haigusega. Küüneseenhaigus ei parane iseenesest, vaid süveneb aja jooksul, haarates kõik küüneplaadid, ning muutub raskemini ravitavaks. Eesti Arst 2003; 82 (5): 375–378