Ägeda müokardiinfarkti ravi müokardiinfarktiregistri andmete alusel - Eha, Jaan; Teesalu, Rein; Bakler, Tiia (Eesti Arst, 2003)
Müokardiinfarkt (MI) on südame isheemiatõve üks raskemaid avaldusvorme, mis on paljudes riikides üheks sagedasemaks hospitaliseerimise ja surma põhjuseks. Viimase 30 aasta jooksul on arenenud riikides MI-haigete suremus oluliselt vähenenud (1). Selle põhjuseks peetakse ravikvaliteedi paranemist (õigeaegne reperfusioonravi, sekundaarsete preventsioonimeetmete efektiivsuse suurenemine) (2).