Koronaarinterventsioonid südame halvenenud pumbafunktsiooniga patsientidel - Kaasik, Alar; Eha, Jaan; Mikkel, Mehis; Elmet, Märt; Tammjärv, Priit; Margus, Sulev; Hermlin, Toomas (Eesti Arst, 2003)
Südamepuudulikkus on muutumas üha suuremaks tervishoiuprobleemiks kogu arenenud maailmas, haiguse üheks sagedasemaks tekkepõhjuseks on südame isheemiatõbi ja selle tüsistused (1). Südame vähenenud kontraktsioonivõimet on peetud koronaarinterventsioonide vastunäidustuseks ning protseduuride riski suurendavaks teguriks (2, 3). Samas on aga hästi teada müokardi isheemia (hüberneeruva müokardi) osa südamepuudulikkuse tekkes ja progresseerumises (4).