Helicobacter pylori ja CagA seroloogiline staatus gastroduodenaalse patoloogiaga haigetel: seos peremeesorganismi ABO(H), Lewisi fenotüübi ning sekretoorse staatusega - Lipping, Agu; Klaamas, Kersti; Šljapnikova, Ljudmilla; Kurtenkov, Oleg; Brjalin, Vadim (Eesti Arst, 2003)
Epidemioloogilised uuringud on näidanud, et Eestis on suur osa täiskasvanud elanikkonnast nakatunud H. pylori infektsiooni, kuid senini pole H. pylori infektsiooni kliiniline tähendus ja patogenees lõplikult selge. Selles uurimuses on selgitatud H. pylori esinemissagedust erinevate maohaiguste korral ja doonoritel, samuti peremeesorganismist tulenevate immunoloogiliste tegurite mõju virulentsemate H. pylori tüvedega nakatumisel. Eesti Arst 2003; 82 (4): 249–255