Magneesium – organismile hädavajalik element - Zilmer, Mihkel; Kokassaar, Urmas (Eesti Arst, 2003)
Magneesium on organismi elutegevuseks vajalik element. Magneesiumiensüüme on vaja umbes 300 ensüümi normaaltööks. Magneesiumi leidub rikkalikult taimsetes, aga ka loomsetes toiduainetes. Sellele vaatamata võib ühekülgse toitumise ja rafineeritud toiduainete rohkel kasutamisel kujuneda organismis magneesiumivaegus. Paljude haiguste kompleksravis on soovitatav kasutada magneesiumpreparaate. Eesti Arst 2003; 82 (4): 286–289