Luu ainevahetuse biokeemilised markerid Eesti fertiilses eas ja postmenopausi perioodis naistel - Tamm, Agu; Kirss, Fred; Zemtsovskaja, Galina; Pastik, Maie; Lintrop, Mare; Ramm, Maret; Lember, Margus; Leedo, Sirje (Eesti Arst, 2003)
Luu ainevahetuse ealiste ja patoloogiliste muutuste täpsemaks hindamiseks kasutatakse biokeemilisi markereid, mis võimaldavad iseloomustada luu ainevahetuse erinevaid etappe. Hinnangute andmine eeldab täpsete referentsväärtuste olemasolu. Selles töös on erinevas eas Eesti naistel uuritud luukoe biokeemiliste markerite referentsväärtusi, kusjuures luustiku seisundit iseloomustati nimmelülide densitomeetria ja kannaluu kvantitatiivse ultraheliuuringu abil. Eesti Arst 2003; 82 (4): 270–277