Amiodaroonravi harva esinev kõrvaltoime – naha hüperpigmetatsioon - Anijalg, Ene; Lember, Margus; Saadla, Peeter; Erm, Triin (Eesti Arst, 2003)
Naha hüperpigmentatsioonid võivad tekkida erinevatel põhjustel, sealhulgas ka ravimite kõrvaltoimest. Üheks selliseks ravimiks, mis võib põhjustada nahapigmentatsiooni, on laialdaselt kasutatav amiodaroon. Artiklis on käsitletud pikaaegse amiodarooni tarvitamisel tekkinud nahapigmentatsiooni juhtu, mille diagnoosimisel oli abiks nahabiopsia ja histoloogiline uuring erivärvingute kasutamisega. Eesti Arst 2003; 82 (2): 105–109