ECHO 6-viirusnakkuse levik Saaremaal 2002. aastal - Jõgiste, Ants; Sepp, Iris; Märtin, Jaan; Väljaots, Malle; Muzõtšin, Mihhail; Raud, Riina; Jõks, Silver; Rudov, Tiiu (Eesti Arst, 2003)
Enteroviiruste ringlust uuriti Eestis süstemaatiliselt 1960. aastatel poliomüeliidi likvideerimise ja sellele järgnenud viroloogilise seire raames. Polioviiruste avastamiseks uuriti rohkearvuliselt nii haigetelt kui tervetelt inimestelt ja väliskeskkonnast võetud proove. Selgus, et pärast elanike lausvaktsineerimist lakkas polioviiruste ringlus, kuid teiste enteroviiruste (Coxsackie A, Coxsackie B, ECHO) ringlus püsis. Järgnenud aastatel uuriti enamasti haigeid diagnostilisel sihil. Tänu sellele on õnnestunud avastada enteroviirustest põhjustatud haiguspuhanguid. Alljärgnevalt ongi kirjeldatud 2002. a esinenud ECHO 6-viirusnakkuse puhangut. Eesti Arst 2003; 82 (2): 102–104