Tõnu Rätsep – meditsiinidoktor - Asser, Toomas (Eesti Arst, 2003)
4. detsembril 2002 kaitses Tartu Ülikooli arstiteaduskonna nõukogu ees doktoriväitekirja Tõnu Rätsep. Töö “Peaaju hemodünaamika mitteinvasiivne uurimine aneurüsmaatilise subarahnoidaalse hemorraagiaga haigetel” (“Aneurysmal subarachnoid haemorrhage: noninvasive monitoring of cerebral haemo- dynamics”) valmis TÜ närvikliinikus professor Toomas Asseri juhendamisel.