Püsiv vegetatiivne seisund - Sulg, Ilmar A.; Rekand, Tiina (Eesti Arst, 2003)
Püsiva vegetatiivse seisundi (persistent vegetative state, PVS) problemaatika on haiglale ja omastele eetiliselt raskem ning oma kulukuselt suurem kui ajusurma oma. Selle patofüsioloogia ei ole ka nii selgepiiriline. Näib, et PVS-sündroomis on kesksed kahjustused talamuses kui kognitiivse teabe vahendajas. Nüüdisaegsete diagnostiliste vahendite seas on positron-emissioon-tomograafia (PET) kõige tundlikum nende patoloogiliste muutuste suhtes, mis on eriomased PVSile. Eesti Arst 2003; 82 (1): 45–50