Ambulatoorne vererõhu monitooring pediaatrias - Suurorg, Lagle (Eesti Arst, 2003)
Vererõhu kõikumiste täpsemaks hindamiseks lastel ja noorukitel on kasutusele võetud vererõhu ambulatoorne registreerimine, mida saab teha kindla ajavahemiku järel ööpäev ringi. Meetod võimaldab vererõhku registreerida pikema perioodi jooksul uuritava tavalises elukeskkonnas. Ka Eestis on alustatud selle meetodi juurutamist. Artiklis on käsitletud vererõhu ambulatoorse monitooringu metoodilisi aspekte, kasutamist tervetel lastel ja selle osa hüpertensiooni hindamisel. Eesti Arst 2003; 82 (1): 10–15