Balneoteraapia ja võimlemine aitavad leevendada fibromüalgiasündroomi - Kaasik, Ain-Elmar (Eesti Arst, 2003)
Fibromüalgia on sageli esinev tervisehäire, mida iseloomustavad püsivad ja difuussed musku- loskeletaarsed valud, kangustunne lihastes ja närvipunktide ning lihaste palpatoorne hellus, unehäired ja kiire väsimine. See nähtus tabab peaasjalikult naissoost isikuid ning selle tavaravi mittesteroidsete põletikuvastaste vahendite, analgeetikumide ja antidepressantidega ei ole sageli efektiivne (1). Füüsikaliste ravivõtete toimet sellele sündroomile on teaduslike meetoditega seni vähe uuritud.