Mitmepalgeline depressioon eeldab mitmetoimseid antidepressante - Mehilane, Lembit (Eesti Arst, 2004)
Depressiooni kliinilised sümptomid on erinevatel indiviididel erinevad. Pole antidepressante, mis oleksid võrdväärselt efektiivsed kõikide depressioonivormide korral. Patsiendile individuaalselt sobivaima ravimi valikuks peab arstil olema oskus ja võimalused. On teada, et enam kui 50% Eestis välja kirjutatud antidepressantidest on määranud perearstid. Kõige sagedamini ordineeritakse tsipramiili ja tsipraleksi. Artiklis on antud ülevaade erinevatest depressioonivormidest ja nende raviks sobivatest preparaatidest. Eesti Arst 2004; 83 (12): 829–838