(untitled) (Eesti Arst, 2004)
Südame isheemia-reperfusioonikahjustus põhjustab müokardi kontraktiilse funktsiooni häiret, mis on oluline kliiniline probleem. Kuna kontraktiilne düsfunktsioon kujuneb osaliselt oksüdatiivse stressi kaudu, on üks võimalus seda vähendada, manustades antioksüdante. Peptiid UPF-1 on sünteetiline glutatiooni analoog, millel on in vitro tingimustes glutatioonist 60 korda suurem antioksüdantne toime. Eesti Arst 2004; 83 (9): 634–637