(untitled) (Eesti Arst, 2004)
Euroopa Liidu 25 liikmesmaa hulgas torkame silma madala keskmise eluea ning meeste suure suremusega. Võrreldes arenenud Euroopa riikidega on meil suremus südame-veresoonkonnahaigustesse ning traumadesse üle kolme korra suurem. Plahvatuslik on meil olnud HIV-infektsiooni levik. Eestis eraldatakse tervishoiukulude katteks ca 5% rahvastiku koguproduktist. See on väikseim näitaja teiste euroliidu maadega võrreldes. Eesti Arst 2004; 83 (9): 638–640