Alkoholi ja narkootikumide tarbimisharjumused prognoosivad suitsiidi - Värnik, Airi; Wasserman, Danuta; Kõlves, Kairi; Tooding, Liina-Mai; Väli, Marika (Eesti Arst, 2004)
Uuringus võrreldi suitsidentide joobnustavate ainete tarbimisharjumusi kontrollrühmaga lähtuvalt soost, vanusest ja rahvusest. Uuringu tulemused näitasid, et Eesti suitsidentide hulgas olid 59,8% alkoholisõltlased ja kuritarvitajad ning 5,3% narkootikumide kuritarvitajad. Suitsidentidel oli oluliselt suurem risk olla alkoholisõltlane ja narkootikumide kuritarvitaja võrreldes kontrollrühmaga.