Eesnäärmevähi levikuulatuse määramine magnetresonantstomograafial - Šamarin, Andrei; Kotsar, Andres; Timberg, Gennadi; Hirmo, Jüri; Leht, Meelis; Järv, Vladimir (Eesti Arst, 2004)
Eesnäärmevähi sagenemise tõttu pööratakse üha suuremat tähelepanu selle diagnoosimisele ja ravile. Operatiivse ravi planeerimisel on äärmiselt oluline võimalikult täpne teave haiguse levikuulatusest. Tänaseni puudub ühtne tegutsemisjuhend selle saavutamiseks, sest senised meetodid pole staadiumi määramisel olnud piisava täpsusega. Artikli autorid on võrrelnud magnetresonatstomograafilist leidu histopatoloogilise leiu ja operatsiooniandmetega ning leidnud, et kuigi MRT-meetod on veel arendamisjärgus, on siiski tegemist praegusel ajal parima kohapeal kättesaadava prostatakartsinoomi staadiumi määramise viisiga. Eesti Arst 2004; 83 (6): 364–370