(untitled) (Eesti Arst, 2004)
Puukentsefaliiti (PE) põhjustab flaviviirus, mis on üks enam levinud viraalse entsefaliidi põhjuseid paljudes Euroopa riikides ja Venemaa Aasia-osas. Maades, kus PE levik on endeemiline ja selle vastu ei immuniseerita, haigestuvad nii lapsed kui täiskasvanud. Haigus kulgeb lastel üldiselt kergemini, kuigi esineb ka raskeid juhte, mis põhjustavad elukvaliteedi püsiva halvenemise. Eesti Arst 2004; 83 (5): 309–311