Eesti Lastearstide Selts läbi muutuva aja - Laan, Mari (Eesti Arst, 2004)
Eesti Lastearstide Selts (ELS) läheb oma järjekordsele, 17. kongressile vastu uues ja mõneti ajaloolises olukorras: kahe kongressi vahelisel ajal on kogu riik täielikult üle läinud perearsti-süsteemile. Esmatasandil töötavad paljudes kohtades küll endised lastearstid, osa neist ka lastenimekirjadega, kuid nende töö sisu on kardinaalselt muutunud, sest tegu on ühtaegu nii arstide kui ettevõtjatega. Ehkki ELSi liikmeskond on seoses muutustega oluliselt kahanenud, ei ole “prohvetlikud ennustused” pediaatria hävingust teoks saanud – selle parimaks tõestuseks on eelseisev lastearstide kongress.