Stress tervisehäirete põhjustajana - Järvelaid, Mari (Eesti Arst, 2004)
H. Selye järeldas, et stressil on oma osa kõikide haiguste etioloogias, seega on haigused mittetoimetulek stressoritega, mille tagajärjel kujunevad tervisehäired. H. Selye arvates ei kahjusta meid stress ise, vaid vastusrektsioon sellele. Psühholoogid väidavad, et mitte kunagi varem pole inimkonna ajaloos olnud sellist survet olla sotsiaalselt atraktiivne kui tänapäeval. Haiguste ja soovimatu sotsiaalse käitumise põhjustajaks on sotsiaalsed suhted, eetilised dilemmad ja keskkond. Stress on uimastisõltuvuse tekkes oluline etioloogiline tegur.