Ravimiresistentsus Eestis - Karki, Tõnis (Eesti Arst, 2004)
Antibiootikumid on muutnud meie maailmapilti. Suur osa nakkusliku iseloomuga haigustest, mille esinemissagedus oli veel XX sajandi esimesel poolel suur, on tänapäeva meditsiinis pigem marginaalse tähendusega. Valitseb mõttelaad, et enamik infektsioone on ravitavad. Üles on kasvanud mitu põlvkonda, kelle jaoksnakkushaiguse tähendus ei ole enam seesama, mis oli meie esivanematele.