Dementne inimene – koormus ühiskonnale - Asser, Toomas; Linnamägi, Ülla (Eesti Arst, 2004)
Dementsussündroomiga inimesest kui koormusest ühiskonnale on alust rääkida vähemalt kolmest aspektist: finantskoormus riigile, psühhoemotsionaalne koormus hooldajale ning koormus meditsiini- ja sotsiaalabisüsteemile. Milline neist kolmest Eesti ühiskonnas praegu kõige rohkem tähelepanu väärib, vajab laialdast faktilist tõendusmaterjali. Arendamist ja toetust ning olukorra mõistmist riiklikul tasemel vajavad kõik valdkonnad.