Metronidasooli kontsentratsioon septilises šokis olevate patsientide vereplasmas ja lihaskoes - Starkopf, Joel; Karjagin, Juri; Pähkla, Rein (Eesti Arst, 2004)
Antibiootikumidel, sh metronidasoolil, on oluline koht sepsise ravis. Samas ei ole enamiku preparaatide kohta teada, kas septilise šoki puhul jõuab ravim piisavas kontsentratsioonis toimekohani, s.t interstitsiaalruumi. Rakkudevahelise ruumi koostist võimaldab hinnata mikrodialüüs.