Mumpsi ja punetiste immunoprofülaktika tulemusi - Jõgiste, Ants; Hololejenko, Jelena; Varjas, Juta; Adamson, Liidia; Jõks, Silver; Plank, Sirje (Eesti Arst, 2004)
Nakkushaiguste immunoprofülaktika Eestis on olnud edukas: tänu laste kaitsepookimistele on peatatud mitme nakkushaiguse levik. Selle artikliga jätkab Tervisekaitseinspektsioon arstkonna teavitamist nakkushaiguste immunoprofülaktika tulemustest. Statistikaandmete alusel antakse ülevaade mumpsi ja punetiste levikust, immuunsustaustast ja tõrjemeetmetest Eestis. Kuna viimastel aastatel on mumpsi ja punetiste haigestumusnäitajad oluliselt vähenenud, võib lähitulevikus oodata nende haiguste kohaliku epideemiaprotsessi lõppemist.