Hinnang 6- ja 10–12päevase sanatoorse ravi toimele osteoartroosi ning reumatoidartriidi haigetel - Vaht, Mai; Birkenfeldt, Reinhold (Eesti Arst, 2004)
Eestis on pikaaegne kuurortravi traditsioon. Kuurortraviga on saadud häid tulemusi reumaatiliste haiguste ravimisel. Viimasel aastakümnel on 3–4nädalane ravi asendunud peamiselt 6-, harvem 10–12päevase raviga. Uuringus hinnati 6päevase sanatoorse ravi tõhusust Eesti sanatoorsetes raviasutustes osteoartroosi, spondüloosi ja reumatoidartriidi haigetel ning võrreldi seda 10–12päevase ravi tulemustega. Selgus, et kompleksne ravi Eesti sanatoorsetes raviasutustes, sealhulgas 6päevane ravikuur, on hea efektiga osteoartroosi, spondüloosi ja reumatoidartriidi korral, vähendades valu ja parandades liigeste funktsiooni ning haigete elukvaliteeti.