Eesti ortopeedia rajaja Bernhard Jürgens – 110 aastat sünnist - Kööp, Arne-Lembit (Eesti Arst, 2005)
Esimese Eesti ortopeediaprofessori Bernhard Jürgensi sünnist möödus 9. septembril 110 aastat. Ta sündis 09.09.1895 Tartumaal Elistvere vallas Kärksi külas Lallo talus taluomanike pojana (1). Õppis kohalikus vallakoolis, jätkas õpinguid 1906. a Tartu Aleksandri gümnaasiumis, mille lõpetas 1915. a hõbeaurahaga. Samal aastal astus ta Tartu Ülikooli loodusteaduskonda ja 1916. a läks üle arstiteaduskonda, kus õppis 1918. aastani. Eesti Arst 2005; 84 (10): 761–763