Karpaalkanali sündroom. Diagnoosimise ja ravi nüüdisaegsed aspektid - Puksa, Leena; Asser, Toomas (Eesti Arst, 2005)
Karpaalkanali sündroom on sagedasim kompressioonisündroom, mille esinemissagedus üldrahvastikus on 3%. Karpaalkanali sündroomile on iseloomulik käte öine suremine, valu ja remissioonidega kulg. Diagnoosida aitavad elektrodiagnostika ja närvi kompressioonitestid. Seni puudub üldaktsepteeritud ravitaktika, millal rakendada konservatiivset ravi, millal tuleks haiget opereerida. Artiklis on antud ülevaade seni enam kasutusel olevatest diagnostika -ja ravimeetoditest. Eesti Arst 2005; 84 (8): 568–573