Suremusest ja haigestumusest põhjustatud tervisekadu Eestis - Baburin, Aleksei; Vals, Kaire; Kiivet, Raul-Allan; Lai, Taavi (Eesti Arst, 2005)
Haiguskoormuse ehk tervisekaotuse hindamise metoodika ühendab suremuse ja haigestumuse andmed ühtseks tervikuks. Meetodi väljundiks on haiguste ja nende põhjustatud surmade tõttu kaotatud eluaastad rahvastikus. Käesolevas haiguskoormus-uuringus hinnati esimest korda Eesti rahvastiku tervisekaotuse ulatust ja põhjuseid, tuginedes 2002. aasta haigekassa haigestumuse ja Statistikaameti suremuse andmetele. Eesti Arst 2005; 84 (7): 466–472