Trombolüütiline ravi isheemilise insuldi korral - Kõrv, Janika; Roose, Mai; Vibo, Riina (Eesti Arst, 2005)
Trombolüüsi eesmärgiks on taastada verevool tromboosist tingitud isheemilises ajukoes ning seeläbi peatada neuroneid kahjustav nn isheemiline kaskaad, et ära hoida närvirakkude pöördumatut kahjustust. Kõik trombolüütilised ained on plasminogeeni aktivaatorid, mis konverteerivad proensüüm plasminogeeni plasmiiniks. Plasmiin lõhustab olulisema trombi komponendi – fibriini – ja kutsub sellega esile trombi lõhustumise. Trombolüütiline ravi ajuinfarkti akuutses faasis ( Eesti Arst 2005; 84 (7): 497–502