Depressiooni ravimine esmatasandil - Aluoja, Anu; Maaroos, Heidi-Ingrid; Ööpik, Pille; Kalda, Ruth (Eesti Arst, 2005)
Depressioon on üks sagedasem krooniline retsidiveeruv psühhiaatriline häire esmatasandi arstiabi kasutajatel. Töös uuriti perearstide ravimieelistusi depressiooni ravimisel koos eelistuse põhjendusega ning võrreldi perearstide ja psühhiaatrite määratud ravimeid. Selgus, et perearstid diagnoosisid üle poole ambulatoorselt diagnoositud depressioonidest ja nad määrasid 65% antidepressantidest. Perearstid eelistasid depressiooni ravida selektiivsete serotoniini tagasihaarde inhibiitorite (SSRI) rühma kuuluvate ravimitega, mis moodustasid 76,8% nende määratud antidepressantidest. Perearstide ravimieelistused olid kooskõlas patsiendile spetsiifilise ravimi ratsionaalse valiku teguritega. Eesti Arst 2005; 84 (7): 481–487