Amiodaroonravist tingitud naha hüperpigmentatsiooni taandumine - Anijalg, Ene; Saadla, Peeter (Eesti Arst, 2005)
Kirjeldasime 2003. a veebruarikuu Eesti Arstis (1) 71-aastasel mehel amiodaroonravi harva esinevat kõrval toimet – naha sinakashal l i hüperpigmentatsiooni. Patsient tarvitas aastatel 1988–2002 sagedase ventrikulaarse ekstrasüstoolia raviks amiodarooni (Cordarone®) 200 mg päevas. Pigmentatsiooni teke amiodaroonravi kõrvaltoimena kinnitati naha histoloogilisel uuringul spetsiaalvärvingutega. Eesti Arst 2005; 84 (7): 507