Arteriaalne hüpertensioon kui südame- veresoonkonnahaiguste oluline riskitegur - Irs, Alar; Teesalu, Rein; Ristimäe, Tiina (Eesti Arst, 2005)
Arteriaalne hüpertensioon (AH) on arenenud maades peamine südameveresoonkonnahaiguste riskitegur. AH esinemissagedus kasvab seoses rahvastiku vananemisega.Praegu on kättesaadavad AHd mõjutavad ravimid. Siiski jääb suur osa haigeid alaravituks. Eesti Arst 2005; 84 (4): 277-282