USA reaktsioon globaalsele AIDSi-kriisile - Wos, Aldona Z. (Eesti Arst, 2005)
Töötades noore arstina 1980. aastatel AIDSi-patsientidega, ei teadnud ei mina ega mu kolleegid, mis laadi haigusega on tegemist. Me ei teadnud, milliseid ettevaatusabinõusid tarvitusele võtta, puudusid kohased ravivõimalused. 1980ndate lõpul ja 1990ndate algul, kui aina enam inimesi suri HIV/AIDS tagajärjel ja meie, arstid, saime rohkem teadmisi selle haiguse kohta, kasvas ühiskonna teadlikkus nii USAs kui ka teistes riikides. Samas aga Aafrikas ja mujal arengumaades haigust peamiselt ignoreeriti, vaatamata sellele et see levis kui kulutuli.